
Vara este preferatul anotimp al multora dintre noi: plaja, marea, vacanța și soarele ne face să ne simțim bine, cu energie pentru un an întreg de muncă.
Deși, vara ne aduce multe emoții pozitive și multe bucurii, trebuie să atenționăm și pericolele la care suntem dispuși în timp de soare.
Deseori, preferăm la temperaturi înalte să ne răcorim cu băuturile reci și aparatele de aer condiționat, din păcate mereu o dăm greș și facem abuz, astfel dobândim răceala, amigdalita și otita.
La apariția primelor simptome, pacienții se simt fără putere si preferă să-și petreacă zilele însorite în pat decât pe plaja. Cel mai des, răceala în timpul verii, nu durează decât câteva zile, fapt pentru care nu este considerată periculoasă, însă nu ar trebui subestimată.
De regulă, bolile nasului, sinusurilor, urechilor sau faringelui cu laringe încep cu o infecție virală a infecțiilor respiratorii acute, ceea ce duce la inflamarea nasului și a sinusurilor. După un timp, unii pot dezvolta o infecție bacteriană sub formă de sinuzită.
Același lucru se poate referi și la bolile faringiene – faringita, de exemplu, poate fi, de asemenea, virală și bacteriană. Numai specialistul poate distinge această deosebire prin examinările efectuate.
Răceala în timpul verii poate fi prevenită întărindu-ţi sistemul imunitar care, la rândul său, este influenţat de ceea ce mănânci, de ceea ce bei şi de activitatea fizică.
Consultă medicul specialist pentru a preveni apariția răcelii, ar putea ca problema să fie cauzată de curbura septului nazal, polipi, alergie ori pentru a nu permite agravarea situației. Astfel, veți simți și de-a lungul anilor forță și sănătate în organism. Pentru un consult online de specialitate ne puteti apela, 022 50 18 12.