
Ce este chirurgia generală?
Chirurgia generală este o disciplină medicală care implică efectuarea diferitelor tipuri de proceduri chirurgicale pentru a trata o gamă largă de probleme de sănătate și boli.
Chirurgii generaliști pot diagnostica mai multe tipuri de boli, în special cele care sunt legate de abdomen și organele legate de acesta. Acestea includ căile biliare, ficatul, pancreasul, splina, apendicele, intestinul subțire și gros, rectul, stomacul, herniile. Într-o anumită măsură, chirurgii generaliști sunt responsabili și pentru procedurile efectuate pe piele și pe sân.
Cu ce se ocupă un chirurg generalist?
Un chirurg generalist are cunoștințe de specialitate asupra întregului proces chirurgical, de la evaluarea inițială până la pregătire, procedură și managementul post-operator.
Poți avea nevoie de un chirurg generalist în următoarele situații:
- Medicul curant te trimite la un consult amănunțit de chirurgie generală.
- Ai nevoie de intervenții chirurgicale minim invazive.
- Ai nevoie de tratamentul afecțiunilor chirurgicale/proctologice, cum ar fi: cura chirurgicala a panaritiilor, avulsie unghie incarnata, excizia lipoamelor mici/mari, excizie chist sebaceu, terapia abcesului de parti moi, tratamentul plagilor simple, extragerea firelor de sutura, pansamente, trombectomii hemoroizi,
- Ai nevoie de o intervenție chirurgicală, cum ar fi: herniile peretelui abdominal, operatie pentru circumcizie, hidrocel, varicocel, formatiuni ale scrotului, polipi anali, frenoplastie urologica, etc.
Chirurgie ambulatorie
Chirurgia de zi sau chirurgie ambulatorie este un concept relativ nou aparut in tara noastra pe fondul unor progrese tehnice care permit efectuarea unei game destul de largi de interventii chirurgicale, fara internare in spital.
Exista cateva domenii clare unde progresele medicale si tehnologice au permis trecerea de la chirurgia clasica la „chirurgia de o zi”.
Responsabili de aceasta dezvoltare incredibila a chirurgiei ambulatorii in tara noastra sunt in special pacientii. Acestia evita spitalizarea de cate ori se poate. Medicii care practica in domeniul medical privat si care au fost determinati mai repede decat ceilalti sa dezvolte tehnicile ce permit chirurgia ambulatorie, fara spitalizare.
Ce tratamente/operatii chirurgicale se fac ambulatoriu?
In compartimentul nostru de chirurgie se pot efectua cu anestezie locala monitorizata diverse tratamente chirurgicale pentru:
– sclerozarea varicelor;
– hemoroizi, abcese perianale;
– fisuri anale, polipi, papiloame;
– afectiuni de granita chirurgie-dermatologie( indepartare tumorete cutanate diverse; cum ar fi negii, de exemplu);
– panaritii, unghii incarnate;
– bursite, lipoame, seroame;
– abcese si flegmoane cu diverse localizari;
– hematoame, chiste seroase si sinoviale.
In ce unitati medicale se pot efectua aceste operatii de chirurgie ambulatorie?
Unitatile medicale in care se doreste practicarea „chirugiei de zi” trebuie sa fie dotate cu aparatura moderna, sa aiba bloc operator propriu, posibilitatea de a oferi anestezie locala/generala monitorizata de scurta durata si spatii dotate corespunzator.
Care sunt avantajele chirurgiei ambulatorii pentru pacient?
Avantajele pentru pacient sunt reprezentate de:
– lipsa durerii postoperatorii;
– o refacere foarte rapida;
– cicatrici minime;
– reluarea activitatii in timp scurt;
– spitalizare redusa – deci timp minim petrecut departe de mediul familial, costuri mici legate de spitalizare.
După operație, pacientii sunt monitorizati cu atenție timp de câteva ore. Când starea generală a pacientului a revenit la normal, este externat. După care, pacientul revine pentru observație, pansamente, corectarea tratamentului și reabilitare. Pentru persoanele moderne, active și mobile, chirurgia ambulatorie este o formă convenabilă de tratament chirurgical care vă permite să reveniți la un stil de viață cu drepturi depline cât mai curând posibil.
Dacă aveți nevoie sau vi s-a prescris un tratament chirurgical, puteti face o programare pentru o consultație sunând la 076744433.