Politica de confidențialitate

In conformitate cu Legea nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, Doconline cu sediul înregistrat în or. Chișinău,  str. Ștefan cel Mare 132, e-mail: office@doconline.md, tel. 022-50-18-12, intenţionează să administreze, să colecteze, să înregistreze, să stocheze și să utilizeze datele dumneavoastră cu caracter personal, în conformitate cu Legea, termenii şi condiţiile descrise mai jos.

Prin bifarea căsuței „Am citit si sunt de acord cu Termenii și condițiile și Politica de confidențialitate”, în calitate de potențial client, î-mi exprim consimţămantul în vederea Prelucrării datelor mele cu caracter personal, după cum urmează:

  1. Introducere

1.1. În scopul transparenţei, am pregătit acest document prin care vă informăm cu privire la modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica ori de cate ori este nevoie această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta atât modificări ale modului în care prelucrăm datele dvs cu caracter personal cât și modificări ale cerințelor legale.

  1. Tipuri de date personale colectate

2.1. Când vă creați cont pe Doconline vă solicităm date precum: nume de utilizator și adresă de email. Aceste date sunt necesare pentru a valida existența unui cont. Pentru ca utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre, este nevoie ca aceștia sa aibă un cont. Aceste date reprezinta un minim de context pe care îl oferim doctorului într-un mod anonim pentru a putea acorda un sfat mai relevant.

2.2. Având în vedere eventuale evoluții ale platformei, utilizatorul poate furniza, dacă este necesar și doar cu propriul acord, date cu caracter personal suplimentare, relevante pentru serviciul dorit. Scopul prelucrării acestor date cu caracter personal este de a oferi o imagine cat mai clară doctorilor colaboratori, dar și responsabililor aplicației asupra calității serviciilor. Acest lucru este necesar pentru a oferi Utilizatorului o consultație calitativă și cu rezultatul așteptat.

  1. Scopul colectării datelor cu caracter personal

3.1. Motivele colectării datelor cu caracter personal sunt accesul la utilizarea serviciilor Doconline, furnizarea utilizatorului de informații și sfaturi medicale, științifice și profesionale cu caracter general.

3.2. Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include: – Măsuri de protecție a aplicației web și a utilizatorilor platformei Doconline față de atacuri cibernetice – Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente – Măsuri de gestionare a altor riscuri.Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială. Consideram ca măsurile pe care le luăm mențin un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs fundamentale. 

  1. Partajarea datelor cu caracter personal

4.1. După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari: -colaboratorilor Doconline (medici, doctori, specialiști etc.), -furnizorilor de servicii de plată/bancare sau servicii auxiliare, -societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața a bunurilor și serviciilor noastre. În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice. Ne asigurăm că accesul la datele tale de către persoane juridice cu drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

4.2. Vă putem comunica datele dvs cu caracter personal în urma formulării unei cereri. Putem comunica datele tale unui alt operator la solicitarea ta pentru garantarea dreptului privind portabilitatea datelor. De asemenea, putem partaja datele dvs în situația în care suntem supuși unei tranziții a companiei. Spre exemplu, tranziția poate consta într-o fuziune între noi și un operator/furnizor de servicii de tele-medicină, achiziția de către o altă companie sau vânzarea către o altă companie a tuturor activelor noastre.

  1. Drepturile utilizatorilor Doconline

Utilizatorii Doconline au dreptul la:

5.1.Solicitare:

-să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal, – să vă punem la dispoziție o copie a acestor date, – să vă oferim alte informații despre datele dvs cu caracter personal, cum ar fi: datele pe care le avem, la ce le folosim, cui le divulgăm, cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, și de unde am obținut datele dvs, în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare. Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele cu caracter personal incomplete.

5.2.Rectificare

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

5.3.Ștergere a datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care: – acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, – v-ați retras consimțământul,- dați curs unui drept legal de a vă opune, – acestea au fost prelucrate ilegal, – ne revine o obligație legală în acest sens. Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs de ștergere a datelor dvs cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor  cu caracter personal este necesară pentru respectarea unei obligații legale.

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care: – acuratețea lor este contestată, pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora – prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse – acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță. Restricționarea se va aplica dar în cazul în care v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea prevalării drepturilor prelucrării noastre este în desfășurare. Putem continua să folosim datele dvs cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care: – avem consimțământul dvs – le folosim pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță. – pentru a proteja drepturile Doconline sau ale altei persoane fizice sau juridice. În ceea ce privește portabilitatea datelor, ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.

Echipa Doconline își exprimă rugămintea ca orice plângere sau nelămurire pe care o întâmpinați cu privire la datele cu caracter personal, sa fie mai întâi înaintată echipei noastre. Ne luam angajamentul de a face tot posibilul pentru remedierea problemei apărute.

  1. Criterii și perioade de stocare ale datelor

Platforma Doconline va stoca datele dvs cât timp aveți un cont pe platformă. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun pentru a ne continua activitatea.

  1. Conectarea la alte site-uri web

Pe platforma Doconline puteți întâlni legături către alte site-uri care deservesc procesări de plați sau alte scopuri pur informative. Aceste site-uri pot funcționa independent de Doconline și pot avea propriile notificări, declarații sau politici de confidențialitate. Îți recomandăm să faci cunoștința toate informațiile despre cum pot fi procesate datele personale în legătura cu acele site-uri. Platforma Doconline nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul site-urilor care nu aparțin sau care nu sunt gestionate de aceasta. Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a îți proteja drepturile și interesele. Ne poți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai jos, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele tale, precum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

  1. Modificări ale politicii de confidențialitate

8.1. Serviciile oferite de Doconline evoluează în permanentă, de aceea ne rezervăm dreptul de a modifică anumite proceduri sau detalii cu privire la serviciile oferite, fără aviz prealabil. Revizuiri ale conținutului vor fi postate pe platformă sau vor fi trimise printr-o notificare de tip email prin intermediul aplicației.

8.2. Notificarea cu privire la  confidențialitate va intra în vigoare la data postării. Dacă nu sunteți de acord cu notificarea revizuită ar trebui să aveți în vedere întreruperea utilizării serviciilor Doconline. Dacă accesați sau utilizați în continuare serviciile noastre după intrarea în vigoare a acestor schimbări, înseamnă că sunteți de acord să respectați notificarea de confidențialitate revizuită.

  1. Date de contact

Ne puteti contacta de luni pina vineri între orele 9:00 –18:00

Telefon 022–50-18-12 / 0767-444-33

Email: office@doconline.md