Articole

Acneea – cauze, diagnostic, tratament

By martie 25, 2023No Comments

Acnee, cicatricile post acneice sunt o frecventă complicație a acneei, pete pigmentare, pori dilataţi, cuperoza etc. Acestea sunt afecţiuni dermatologice foarte des întâlnite la adolescenți, femei, bărbați care se confruntă cu una sau mai multe probleme de piele.

De ce apare acneea?

Acneea poate sa apară la orice vârsta și este provocat de mai mulți factori. Factorii pot fi genetici, hormonali, legați de alimentație sau de produsele cosmetice pe care le folosim.

La ce categorie de vârstă poate aparea acneea?

  • Persoanele cu predispoziție ereditară la acnee
  • La adolescenți, deoarece în perioada de maturizare se întâmplă restructurarea hormonală
  • Persoanele cu boli ale sistemului hormonal
  • Toți cei care întâlnesc adesea iritanți ai pielii sau folosesc produse cosmetice nepotrivite
  • Există însă momente în care boala întârzie, chiar și când apar primele erupții după 40 de ani

Diagnosticarea acneei

Daca te confrunți cu acneea, de o formă mai severă a acesteia și nu o puteți  trata la saloanele de specialitate, este esențial sa ceri sfatul unui medic dermatolog, care poate indica investigațiile necesare pentru a stabili un diagnostic corect și tratament efectiv și elimina cauzele acesteia. Tratând cauza, elimini și efectul acneei.

Astfel, investigare completa implică:

  • un examen microbiologic
  • analize hormonale și consult endocrinologic ( pot preciza daca apariția acneei este cauzata de probleme hormonale (exces de hormoni androgeni, hormoni de crestere))
  • consult ginecologic si ecografie ovariana, pentru a vedea daca exista chisturi ovariene (care se manifesta prin dureri de spate, urinare frecventa, disconfort abdominal, stare de oboseala generala, dar si acnee)
  • Problemele tractului digestiv

Care sunt tehnologiile în tratarea acneei și cicatricile post acneice? 

În dependență de etapa şi severitatea afecţiunii tenului, tratamenul acneei și cicatricilor post acneice este unul  personalizat care cuprinde una sau câteva etape  de tratament a afecțiunilor organismului care ar înlătura cauza apariției acneei. Procedurile complexe ale tenului vor cuprinde diverse măști, peeling, tratamente cu infraroșu, mezoterpie, crioterapie, tratamente Laser.

Laserul Fracțional este o metodă de tratament modernă, eficientă în tratarea problemelor pielii, acneei, sechele (cicatrici) post acnee, pete pigmentare, cuperoză etc.

Există proceduri și tratamente multiple care te scapă de această problemă și riscul de apariție a cicatricilor.

Indiferent de tipul de acnee cu care te confrunți, igiena tenului este obligatorie.

Selectează tratamentul potrivit pentru tine și tenul tău!

Pentru programări  076744433

Leave a Reply

Select your currency
MDLLeu moldovenesc
EUR Euro