0
Articole

Telemedicina și avantajele ei

By iunie 22, 2020No Comments

Telemedicina reprezintă furnizarea de servicii de sănătate în condițiile  în care distanța este un factor critic. Lucrătorii din domeniul sănătății folosesc tehnologiile informaționale și de comunicare pentru a oferi informațiile necesare în diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor și rănilor, efectuând cercetări și evaluări în interesul îmbunătățirii sănătății publice și dezvoltării comunității.

Tehnologiile actuale permit medicilor și pacienților să comunice în timp real. Sesiunile pot fi organizate oriunde. Pacientul și specialistul apelează folosind sisteme de conferință video specializate. În același timp, nu numai că se pot vedea și auzi, dar pot face schimb de analize și desigur analiza rezultatele acestora.

Avantaje:

Acces la sfatul specialistului fara a te deplasa de la domiciliu.

-Nu necesită costuri de transport.

-Economia timpului atît de prețios.

-Te scutește de timpul de așteptare la ușa medicului.

-Timpul preconizat este exclusiv dedicat pacientului.

-Alicație accesibilă și foarte ușor de utilizat.

-Accesul pacientului din orice colț a lumii la specialiștii doriți.

-Consultații mai puțin costisitoare pentru pacienți.

-Evitarea contactului cu alți pacienți.

-Medicul poate emite recete scrise valabile. 

Milioane de oameni folosesc telemedicina, iar numărul acestora crește în fiecare an. Așadar, în viitorul apropiat, ar trebui să ne așteptăm ca telemedicina să includă cooperarea internațională a medicilor – oamenii nu vor mai trebui să meargă la consultări în altă țară (așa cum fac, de exemplu, pacienții cu cancer).

     E adevărat că telemedicina nu poate înlocui o examinare medicală clasică, dar poate juca rolul unei consultații medicale preliminare, având multiple beneficii atât pentru pacient, cât și pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Pentru programerea  la un specialist necesar  apelați (022) 50-18-12

Leave a Reply

Select your currency
MDLLeu moldovenesc
EUR Euro