Articole

Cum tratăm durerile de cap?

By iunie 11, 2020No Comments

Este extrem de rar să întâlnești oameni care cel puțin o dată în viața lor nu au avut dureri de cap. Durerile de cap cronice afectează mai mult de 13% din populație.

Cea mai des răspândită cauză a durerilor de cap este cefaleea de tip tensiune, care poate apărea la fiecare persoană. În ciuda faptului că tensiunea nu reprezintă o amenințare pentru viața omului, aceasta poate împiedica în mod semnificativ activitatea zilnică. Persoanele cu dureri de cap de tip tensiune ar trebui să consulte medicul.

Cefaleea clusteră

Se întâlnește mai rar (apare la aproximativ 3 persoane din 1000). Cefaleea clusteră este de 5 ori mai frecventă la bărbați, spre deosebire de majoritatea altor forme de cefalee care predomină la femei. De regulă, primul atac apare la vârsta de 20 până la 40 de ani.

Dureri de cap în formă cronică

Durerile de cap se consideră cronice dacă apar 15 sau mai multe zile pe lună, într-un interval de trei luni sau mai mult.

Cum tratăm durerile de cap?

  • Masajul
  • Somnul regulat
  • Practicarea exercițiilor din zona cervicală (rotirea capului, înclinări) ș.a.

Acestea sunt sfaturi de prevenire a complicațiilor posibile, dar cel mai bine este să aflați cauza exactă a durerilor de cap care vă deranjează, ca să puteți depăși problema sigur, întru-cât organismul fiecăruia este individual și pentru un tratament corect este nevoie de investigația specialistului.

Autotratamentul, utilizarea îndelungată și necontrolată a calmantelor pentru ameliorarea simptomelor durerii de cap, pacientul nu va afla în niciun caz cauza, ceea ce poate fi foarte grav. Mai mult decât atât, abuzul zilnic de analgezice duce la efectul opus – există o durere de cap abuzivă. Administrarea zilnică necontrolată de analgezice duce la boala medicamentelor.

Orice durere de cap ar trebui să fie o ocazie de a contacta un neurolog, pentru a nu rata patologia sistemului nervos sau a organelor interne, semnalându-se ca o durere de cap. Aceasta poate fi hipertensiune, boli ale organelor ORL, rinichilor, tractului gastro-intestinal, boli infecțioase, dentare etc. Va putem oferi un consultatie online la medic, ne puteți apela 022 50 18 12.

Select your currency
MDLLeu moldovenesc
EUR Euro