Articole

Intoxicațiile alimentare

By mai 13, 2020august 28th, 2020No Comments

Intoxicaţia alimentară este o afecţiune cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau paraziţii.
În timpul verii, din cauza temperaturilor crescute, astfel de microorganisme se înmulţesc extrem de rapid în alimentele perisabile iar riscul de a consuma un produs contaminat creşte considerabil.
Riscul crescut de contaminare este cauzat în principal de condiţiile improprii de igienă, gătirea, depozitarea şi conservarea incorectă a alimentelor.

Simptome ale toxiinfecţiei alimentare

Principalele simptome apărute în intoxicaţia alimentară sunt: diareea, greaţa, voma şi durerile abdominale.
Intensitatea acestor simptome pot varia de la caz la caz, luându-se în considerare factori precum vârsta, starea generală de sănătate şi tipul microorganismului care a cauzat infecţia.

De regulă, toxiinfecţia alimentară nu persistă mai mult de 2-3 zile iar simptomele dispar treptat. Există însă şi cazuri de toxiinfecţie alimentară severă, care se manifestă prin simptome grave, ce ar trebui să te alarmeze şi să te trimită de urgenţă la medic.

Iată câteva dintre simptomele severe ale toxiinfecţiei alimentare:

  • Deshidratarea severă ca urmare a diareei persistente
  • Slăbiciune musculară, oboseală, ameţeală, vedere înceţoşată
  • Durere abdominală care se intensifică în timpul mersului
  • Tensiune arterială scăzută şi senzaţia de leşin
  • Bătăi rapide ale inimii, lipsa ori cantitatea insuficientă de urină eliminată, ca urmare a deshidratării severe

Daca aveti careva din aceste simptome este cazul să apelati la ajutorul medicului specialist pe care îl găsiti apelând la numărul 0767 444 33.

Leave a Reply

Select your currency
MDLLeu moldovenesc
EUR Euro